12.10.16

Дневник на пешеходеца – ден 3

Днес не срещнах нито един познат по път, което малко ме изненада. Но пък когато излязох от къщи, над София грееше слънце, имам и доказателство – Витоша се показа за първи път от дни.


Е, със слънцето приключихме за днес, потопът се излива с пълна сила. Но имам две наблюдения от третия си ден като пешеходец:

Първото ми се връзва с вчерашния Международния ден на момичетата. Сутринта, вървейки към работа, ми направи страшно силно впечатление гримът на по-младите жени. Не знам от къде се пръкна тази мода, при която лицето изглежда като гладка маска с изключително неестествен цвят, а цялостната визия е нещо средно между Николета Лозанова и Ким Кардашиян. Момичетата са толкова, толкова гримирани, че дори не можеш да предположиш дали бузите им са зачервени от сутрешния студ, каква форма имат всъщност очите им, дали веждите им са като на хайдутин по естествен път или по модни причини. Спомних си времето, когато работех в центъра от 7:30 и живеех в Дружба 1. Всяка сутрин ставах в 5:30, за да се гримирам – крем, фондьотен, пудра, очна линия, сенки, спирала, руж. Яките на белите ми ризи не оцеляваха повече от 3 пранета. Сега давам мило и драго за естествен вид, свежа кожа, леки сенки. Харесвам момичета без грим :)

Второто си наблюдение отбелязах още снощи. Знаете ли, че на ул. Алабин почти до пл. Македония (между входовете на Областната управа и БСК) има магазин за всякакви спортни дивотии? Подготвям се за Коледа и евентуалното желание на племенницата ми да получи вратарски ръкавици. Е, там има всякакви ръкавици, боксови круши, гирички, спортни гащета и потници, топки и какво ли още не. Но нямаше да видя този магазин, както и един страхотен шал на ул. Солунска и няколко божествени рокли на Reflex на бул. Ал. Стамболийски, ако не ходех пеш. Всъщност да, губя време за четене в трамвая, но печеля друга информираност. За довечера съм си набелязала нов маршрут, нужно е разнообразие все пак.

Саундракът днес е личното ми откритие за лятото – Kovacs.


No comments: