25.4.16

Lara FabianВчера новините бяха пълни с какви ли не събития – конференция на ДПС, катастрофа със загинали, християни, избити на Цветница в Сирия, Изборен кодекс…
Аз съм човек, който живее в голям за мащабите на Европа град, даже столица. Работата ми е свързана с публични комуникации, поради което трябва да следя публичната среда, обществените настроения и вкусове и изобщо всички гадости, които медиите бълват всекидневно. Но в дните, когато си поставям информационно ембарго, се случват малки и по-големи чудеса. Като това, на което станаха свидетели няколко хиляди души вчера в Зала 1 на НДК. Една прекрасна белгийка потопи сюрия българи в магията на гласа си, при това пеейки основно на френски език. Лара Фабиан е приказна, гласът й е едновременно като планина, поточе и цялата небесна шир. А, разлика от предишния й концерт в България, сега визуалното шоу само подсили усещането за присъствие на нещо неописуемо.
Беше красиво, просто красиво. В деня, в който светът все така се въртеше, публичната ни среда все така тънеше в екскременти, а причините за чиста радост бяха точно толкова, колкото и преди седмица. С една голяма разлика.
И тъй като нямам нито снимки, нито видео от този концерт, защото бях на втори балкон и защото не ми се разконцентрираше от чистата радост на превъзходната музика, ще кажа само едно – има и поводи за радост в заобикалящата ни помия. Дано повече хора им обръщат внимание, това е единственият път към малкото, простичко щастие. 


No comments: